Nastavení cookies: Aby Zaretis pomáhal tak, jak má

Soubory cookies, které se dočasně ukládají v prohlížeči, vám ušetří spoustu času. Díky nim rychle najdete, co hledáte, nevysype se vám košík a nebudou se vám zobrazovat reklamy, o které nestojíte. Jejich odsouhlasením nám zároveň pomůžete udržovat web v té nejlepší možné kondici. Přečtěte si více

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Výroba doplňku stravy Zaretis

Výroba doplňku stravy

ZARETIS

krok za krokem

Pomocí vědy dostáváme z přírody to nejlepší

Účinná látka OxaNatin se získává z geneticky nemodifikované vláknité houby Penicillium oxalicum var. Armeniaca. Prochází biotechnologickým procesem za přísných hygienických a technologických podmínek. Výroba je energeticky i časově velmi náročná, ale ekologicky čistá a téměř bezodpadová.

 
bod na lině

Kultivace

Pro výrobu látky OxaNatin vybíráme ty nejsilnější kolonie mikroorganismů, které pak několik dní necháváme růst ve sterilním prostředí. Nejlépe narostlý mikroorganismus poté přeneseme do očkovacích fermentorů, kde stráví dalších pár dní, dokud nenaroste do požadovaných rozměrů. Poté ho přepustíme do objemných výrobních fermentorů.
bod na lině

Fermentace

Fermentace je velmi složitý biotechnologický proces, díky kterému se kmen mikroskopické houby přeměňuje na druh vodní mikroskopické houby. Tento postup je velmi náročný, houba potřebuje pro svůj růst velmi specifické podmínky. Proto každou vteřinu tohoto procesu pečlivě monitorujeme, aby nedošlo ke znehodnocení výsledného produktu.
 
 
bod na lině

Mikrofiltrace

Po ukončení fermentace výslednou látku ještě několikrát filtrujeme. V první fázi se oddělí největší část z vyrostlého mikroorganismu, biomasa. Další fází je membránová mikrofiltrace a následuje nanofiltrace. Ta pod vysokým tlakem oddělí nízkomolekulární látky, jako je voda a jednoduché soli. Na začátku výroby narůstá produkt ve fermentačních tancích až do několika tisíc litrů, na konci ale získáme pouze několik málo litrů. Výtěžnost produktu je tedy velmi malá.
bod na lině

Sušení

Sušením při teplotě 150-250 °C se z tekutiny získá tmavě červený prášek. 150 mg tohoto prášku najdete v každé kapsli Zaretisu. Kapsle jsou vyrobené z celulózy, jsou tedy vhodné i pro vegetariány a vegany.
 
Historie látky OxaNatin
V roce 1972 se Dr. Eduardu Sardaryanovi podařilo z půdy Araratského údolí v Arménii izolovat kmen mikroskopické vláknité houby, která vykazovala v té době velice pozoruhodné vlastnosti.

Více o historii Zaretisu